| Let`s chat!!!! | |
|
+15Bella Swan ...:::lovely flower:::... Yo-Yo Blah ~*ANA*~ Nick's Girl ~*Joe y Iwana*~ Nick Is My Boyfriend **poncho te amo** ~*Baby*N*~ First_Lady ~*Demi&Joe*~ Bokica... *Jovana* ~*SmiLeY*GirL*~ 19 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
Blah Admin
Broj poruka : 1515 Godina : 32 Najsladji brother je. . . . . ? : Joe i Nick Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers i A Little Bit Longer Slika omiljenog JB albuma! : Reputation : 199 Points : 143 Datum upisa : 02.11.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Sre Dec 03, 2008 11:56 am | |
| super! a znas zasto ''super'', zato sto ne idem skolu! imam jako crveno grlo i zato ne idem u skolu, to mi je doktor rekao! meni nije nista, ali ne idem u skolu! | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
Broj poruka : 988 Godina : 28 Lokacija : ~*Na izletu sa DC zvezdama . Sa nama su i osobe sa ovog 4uma !*~ Job/hobbies : druzenje , chatovanje po 4umima , lencarenje , sakuplanje isecaka mojih omiljenih zvezda Humor : Xexexexexe Najsladji brother je. . . . . ? : NICK Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers Reputation : 103 Points : 21 Datum upisa : 06.10.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Čet Dec 04, 2008 2:55 am | |
| Grozno ne ptaj nishta !!!!!!!!!!!!!! Jer zna neko da mi objasni glasovne promene ????? | |
|
| |
Yo-Yo *Hold On*
Broj poruka : 681 Godina : 30 Lokacija : Up n down Job/hobbies : Photos Najsladji brother je. . . . . ? : Nick Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers Reputation : 99 Points : 206 Datum upisa : 24.11.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Čet Dec 04, 2008 5:59 am | |
| To je laaakooo, sta ti treba? | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
Broj poruka : 988 Godina : 28 Lokacija : ~*Na izletu sa DC zvezdama . Sa nama su i osobe sa ovog 4uma !*~ Job/hobbies : druzenje , chatovanje po 4umima , lencarenje , sakuplanje isecaka mojih omiljenih zvezda Humor : Xexexexexe Najsladji brother je. . . . . ? : NICK Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers Reputation : 103 Points : 21 Datum upisa : 06.10.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Čet Dec 04, 2008 9:35 am | |
| SVe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
~*Joe y Iwana*~ Admin
Broj poruka : 1601 Godina : 28 Lokacija : ~*na najlepsem mogucam mestu sa Joeom...gde magija postoji,negde medju zvezdama*~ Job/hobbies : SECRET POP STAR xD Najsladji brother je. . . . . ? : Joseph Adam Joe Jonas! Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers (2007) Slika omiljenog JB albuma! : Zovem se: : Ivana Reputation : 0 Points : -65 Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Čet Dec 04, 2008 10:35 am | |
| to jeste lako,ali i komplikovano......treba sad to naci yo-yo ce ti objasniti | |
|
| |
Yo-Yo *Hold On*
Broj poruka : 681 Godina : 30 Lokacija : Up n down Job/hobbies : Photos Najsladji brother je. . . . . ? : Nick Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers Reputation : 99 Points : 206 Datum upisa : 24.11.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 5:10 am | |
| Pa koje ste ucili? Ima nesto sto ti je narocito tesko? | |
|
| |
~*SmiLeY*GirL*~ Admin
Broj poruka : 2853 Godina : 29 Lokacija : On the street with my NET FRIENDS and my skateboard Job/hobbies : Pisanje pesama Najsladji brother je. . . . . ? : Nick! Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers Slika omiljenog JB albuma! : Zovem se: : Jovana Reputation : 405 Points : 215 Datum upisa : 01.06.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 5:38 am | |
| Glasovne promene,a?Jesu lake za onog ko to dooooooobro nauci!Jer,ima ih i u 7. i u 8. a i dalje.....
NEPOSTOJNO A-Nepostojano A je glasovna promena u kojoj se glas A u nekom slucajevima javlja a u nekim gubi.Javlja se u oblicima muskog roda,kod pridevskih zamenica,kod brojeva,kod predloga i u nekim glagolskim oblicima pr. Lovac-lovca*Objasnjenje-kada se imenica LOVAC stavi u genitivu (koga?cega?) dobijemo rec LOVCA,u ovom slucaju se glas A iz eci LOVAC izgubio tj. presao je na kraju reci-LOVCA
SIBILARIZACIJA-Sibilarizacija je glasovna promena u kojoj zadnjonepcani К,Г,х prelaze u zubne Ц,З,С pr. vuk-vuci noga-nozi orah-orasi
PALATALIZACIJA-Palatalizacija je glasvna promena,u kojoj zadnjonepcani К,Г,Х prelaze u prednjonepcane Ч,Ж,Ш
pr. junak-junache duh-dushe drug-druzhe
JOTOVANJE-Jotovanje je glasovna promena koja nastaje kada se jedan do drugog nadju suglsanik J i neki drugi nenepcani suglasnik.Ovom promenom se suglasnik J i nenepcani suglasnik slivaju u nov,prednjonepcani suglasnik. нј-њ лј-љ зј-ж дј-ђ сј-ш тј-ћ pr. глађу*глад+ју=глађу крвљу*крвл+ју=крвљу PRELAZAK L U O-Prelazak L u O je glasovna promena koja je nastala polovinom XIV veka gde se svako L koje se nalazilo na kraju reci pretvaralo u O i samim tim bilo je slogotvorno!Ova glasovna promena se javlja u nominativu jednine i genitivu mnozine (u genitivu mnozine kod imenica koje se zavrsavaju sa -LAC pr.rukovodilac,tuzilac,davalac).Kod ove glasovna promene imamo ODSTUPANJE.Odstupanje se desi kod imenica zenskog roda koje se grade nastavkom -NICA(pr. perionica,citaonica itd...) pr. sol-so vol-vo rekal-rekao mislil-mislio
JEDNACENJE SUGLASNIKA PO MESTU TVORBE-Jed. sug. po mestu tvorbe je glasovna promena u kojoj se zubni C i Z ispred prednjonepcanih suglasnika jednace sa njima i pretvaraju u prednjonepcane Š i Ž s+ć=šć pr. s+ćućuriti se=šćućuriti se s+č=šč pr. s+čepati=ščepati s+lj=šlj pr. snos+ljiv=snošljiv z+đ=žđ pr. iy+đikati=ižđikati z+nj=žnj pr.čez+nja=čežnja
JEDNACENJE SUGLASNIKA PO ZVUCNOSTI-Jed. sug. po zvucnosti je glasovna promena koje se javlja u recima u kojima se jedan do drugog nadju dva suglasnika razlicita po zvucnosti,i tada se vrsi njihovo JEDNACENJE tj. prvi suglasnik jednaci se prema drugom,tj. prelazi u svoj bezvucni parnjak. pr. vrabac-vrapca poljubac-poljupca zdrebac-zdrebca
GUBLJENJE SUGLASNIKA-Gubljenje suglsnika ili uproscavanje suglasnickih grupa je glasovn promena kojom se izbegava naglasavanje istih suglsnika u neposrednom dodiru ili se olaksava izgovor suglasnickih grupa pr. bez+znacajan)be/z/znacajan-beznacajan
ovo je bilo nesto teorijski o glasovnim promenama,sada,Neno,ako ti neka nije posebno jasna kazi i detaljno cu je objasniti.
P.S.ODSTUPANJE OD GLASOVNE PROMENE je slucaj u kom bi glasovna promena po nekim pravilima trebala da se desi ali nije jer je ispravna i tako napisana! | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 8:28 am | |
| Hvala ! Sad mi je mnogo lakshe , imamo srpkinju kretena koja je mnoooogo zahtevna ! Danas sam imala kontish iz mate , mislim da sam ga daboro uradila . Jer idete vi u subotu u shkolu ? | |
|
| |
~*Joe y Iwana*~ Admin
Broj poruka : 1601 Godina : 28 Lokacija : ~*na najlepsem mogucam mestu sa Joeom...gde magija postoji,negde medju zvezdama*~ Job/hobbies : SECRET POP STAR xD Najsladji brother je. . . . . ? : Joseph Adam Joe Jonas! Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers (2007) Slika omiljenog JB albuma! : Zovem se: : Ivana Reputation : 0 Points : -65 Datum upisa : 13.10.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 8:42 am | |
| ne,zasto bi isli vikendom? | |
|
| |
~*Joe y Iwana*~ Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 8:43 am | |
| OMJ!!! GLEDALA SAM HSM 3...TO JE NAJLEPSI FILM KOJI SAM IKADA GLEDALA! NA KRAJU SAM TOLIKO PLAKALA...KAKO JE BILO LEPO! NE MOGU DA VERUJEM DA JE TO POSLEDNJI! | |
|
| |
~*SmiLeY*GirL*~ Admin
Broj poruka : 2853 Godina : 29 Lokacija : On the street with my NET FRIENDS and my skateboard Job/hobbies : Pisanje pesama Najsladji brother je. . . . . ? : Nick! Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers Slika omiljenog JB albuma! : Zovem se: : Jovana Reputation : 405 Points : 215 Datum upisa : 01.06.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 8:50 am | |
| - ~*Nick's*Princess*~ ::
Ja sledecu subotu idem,sutra ne.....sutra idemu u NS na sajam obrazovanja! | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 9:07 am | |
| Mi nadoknacujemo 31 decembar , mrzim onog pederskog direktora ! Ja trebam za vikend , najverovatnije sutra da gledam HSM 3 . | |
|
| |
~*SmiLeY*GirL*~ Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 9:54 am | |
| 31!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Da li su vasi u skoli pri sebi!?Tada niko ne radi!!!!!Mi odradjujemo 25-i! | |
|
| |
Blah Admin
Broj poruka : 1515 Godina : 32 Najsladji brother je. . . . . ? : Joe i Nick Naj JB album je. . . . . ? : Jonas Brothers i A Little Bit Longer Slika omiljenog JB albuma! : Reputation : 199 Points : 143 Datum upisa : 02.11.2008
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 11:46 am | |
| ja necu moci da gledam hsm!! bolesna sam | |
|
| |
~*SmiLeY*GirL*~ Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pet Dec 05, 2008 1:44 pm | |
| E,ljoooodi dobila sam 5 iz matisa u dnevnik!KONACNO!!! | |
|
| |
~*Joe y Iwana*~ Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Sub Dec 06, 2008 2:39 am | |
| | |
|
| |
Yo-Yo *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Sub Dec 06, 2008 2:57 am | |
| I mi idemo u skolu 31, tad je zadnji dan... :affraid: | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Sub Dec 06, 2008 4:39 am | |
| Ljudi iz mate mi je pola boda falilo za 5 ! | |
|
| |
~*SmiLeY*GirL*~ Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Ned Dec 07, 2008 3:17 am | |
| I sta?Nisi dobila bar 5-!? | |
|
| |
Yo-Yo *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Ned Dec 07, 2008 7:22 am | |
| To je strasno, nama to engleskinja non-stop radi, uzas | |
|
| |
Blah Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Ned Dec 07, 2008 7:45 am | |
| nama to radi matematicarka!!!! | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Ned Dec 07, 2008 12:11 pm | |
| Nisam dobila sam 4+ , ona mene ocigledno mrzi , a zna koliko mi je 5 potrebna . | |
|
| |
~*SmiLeY*GirL*~ Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Pon Dec 08, 2008 7:59 am | |
| Strasno!Ja nemam nekih ogromnih probelam sa skolom,ali u ljubavi imam! | |
|
| |
~*Baby*N*~ *Hold On*
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Uto Dec 09, 2008 6:41 am | |
| JUCE SAM GLEDALA HSM 3 JOSH SABIRAM UTISKE ! NAJBOLJI FILM SVIH VREMENA ! Kupila sam i nove starke (juce) . Juce je bio mojh srecan dan . | |
|
| |
Blah Admin
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! Uto Dec 09, 2008 7:12 am | |
| - ~*Nick's*Princess*~ ::
- JUCE SAM GLEDALA HSM 3 JOSH SABIRAM UTISKE ! NAJBOLJI FILM SVIH VREMENA ! Kupila sam i nove starke (juce) . Juce je bio mojh srecan dan .
i ja isto!!!!! kad si ti gledala i gde si gledala!? mozda smo se videle! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Let`s chat!!!! | |
| |
|
| |
| Let`s chat!!!! | |
|